Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2009

Σε δίλημμα η ΝΔ για το Βατοπέδι

«Εκπτώσεις» σε θέματα διαφάνειας αρχίζει να κάνει η ΝΔ και υπό τη νέα ηγεσία της, καθώς φέρεται αποφασισμένη να μην υπερψηφίσει την πρόταση του ΠΑΣΟΚ να συσταθεί Εξεταστική Επιτροπή για την υπόθεση του Βατοπεδίου.


Την πρόθεση αυτή της ΝΔ επιβεβαίωσε, εμμέσως, το πρωί ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Ι. Τραγάκης, λέγοντας ότι ναι μεν το κόμμα είναι υπέρ της διαφάνειας παντού, αλλά πρόσθεσε ότι η υπόθεση του Βατοπεδίου έχει διερευνηθεί απο την Εξεταστική, η οποία είχε συσταθεί στην προηγούμενη Βουλή και "δεν είχαν προκύψει στοιχεία". Έτσι, η ΝΔ φαίνεται ότι θα οχυρωθεί πίσω από αυτή τη θέση και θα ζητήσει από το ΠΑΣΟΚ να προσκομίσει "νέα στοιχεία", για να αποδεχθεί τη σύσταση της επιτροπής.

Η διαφαινόμενη άρνηση της ΝΔ έρχεται σε αντίθεση με τη στάση που είχε τηρήσει ο Αντώνης Σαμαράς κατά την πρόσφατη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, όπου είχε συμφωνήσει με την πρόταση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου να ερευνηθούν από τη Βουλή όλες οι σκανδαλώδεις υποθέσεις του παρελθόντος.Η εκ των υστέρων άρνηση δικαιολογείται με το επιχείρημα ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επιχειρεί, μέσω των Εξεταστικών Επιτροπών, "να αποπροσανατολίσει από τα φλέγοντα προβλήματα της οικονομίας", κατά τον κ. Τραγάκη.

Με ανακοίνωσή του, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Πάνος Παναγιωτόπουλος, διευκρίνισε πάντως ότι "η ΝΔ θα είναι παρούσα με τους βουλευτές της σε όλες τις εξεταστικές επιτροπές αδιακρίτως". Για το Βατοπέδι, είπε ότι ισχύει η γενική θέση της ΝΔ να διερευνηθούν τα πάντα, αλλά υπάρχει "αστερίσκος", καθώς είχε συσταθεί εξεταστική επιτροπή από την προηγούμενη κυβέρνηση και είχε εκδοθεί πόρισμα που είχε γίνει δεκτό από την πλειοψηφία του ελληνικού κοινοβουλίου. Ο Π. Παναγιωτόπουλος πρόσθεσε ότι η ΝΔ θα είναι παρούσα, όχι μόνον επειδή θέλει να διερευνηθεί η αλήθεια, αλλά και για να αποκρούσει τη "διαφαινόμενη πρόθεση του πρωθυπουργού να χρησιμοποιήσει την όλη διαδικασία των εξεταστικών για να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από την κραυγαλέα αδυναμία της κυβέρνησής τους να κυβερνήσει και να παράξει ουσιαστικό έργο".

Η ΝΔ φαίνεται, επίσης, οτι θα διαφωνήσει με την πρόταση της κυβέρνησης να δίνεται ιθαγένεια στους μετανάστες μετά απο πενταετή παραμονή στην χώρα.Το κόμμα της αντιπολίτευσης θα αντιπροτείνει τη δεκαετή παραμονή. Η θέση αυτή της Ν.Δ. αποδίδεται στην πίεση που ασκεί το ΛΑΟΣ, το οποίο απορρίπτει τη χορήγηση ιθαγένειας στους μετανάστες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com