Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009

Κριτική από τη Ν.Δ. για τέλη κυκλοφορίας και ΦΠΑ

Με μία αιχμηρή δήλωση, ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας, Χρήστος Σταϊκούρας άσκησε κριτική στην κυβέρνηση, τόσο για τα αυξημένα τέλη κυκλοφορίας που καλούνται να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες παλαιών αυτοκινήτων, όσο και για το γεγονός ότι άφησε για πρώτη φορά ανοιχτό το ενδεχόμενο αύξησης του ΦΠΑ.


"Ο Πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου, στη Συνέντευξη Τύπου προς τους Εκπροσώπους των ΜΜΕ, στο πλαίσιο της 74ης Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης (13.09.09), και σε σχετική ερώτηση για το ΦΠΑ, είχε δηλώσει: 'Εμείς δεν θα μειώσουμε τον ΦΠΑ. Θα ήταν ευχής έργο αν μπορούσαμε. Δεν θα αυξήσουμε όμως τον ΦΠΑ'. Άραγε, αυτή η δέσμευση ισχύει;", διερωτήθηκε.

Σχετικά με τα τέλη κυκλοφορίας, ο Χρ. Σταϊκούρας εκτίμησε ότι η κατάργηση του μέτρου της απόσυρσης αποτελεί ένδειξη της αναντιστοιχίας των προεκλογικών δεσμεύσεων του ΠΑΣΟΚ και των έργων της κυβέρνησής του. "Το Υπουργείο Οικονομικών, αφού παραδέχεται με την χθεσινή του ανακοίνωση τη σημαντική επιβάρυνση σε παλαιά αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού, επικαλείται τη διαβούλευση για τις αλλαγές στο φορολογικό σύστημα και αναφέρεται σε διορθωτικές κινήσεις για τα τέλη κυκλοφορίας του 2011.Πρόκειται για επιλογή που αποδεικνύει αποκλειστικά τη φορο-εισπρακτική λογική της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ", πρόσθεσε ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com